Ziff Zoff

Auteur: Jacques Zeimet
Uitgegeven door Drei Magier Spiele, 1998
Een kaart-renspel voor 2 spelers vanaf 6 jaar.
Vrij vertaald door De Lombaerde Luk

Spelvoorbereiding:

Doel:

Beide spelers proberen zo snel als mogelijk het doel (ziel) te bereiken.

Spelverloop:

Ieder speelt op 1 kleur van de banen. De een op rood en de ander op groen. Iedere speler kiest een kaart uit zijn hand en legt die omgekeerd op tafel. Beide draaien die daarna gelijktijdig om en maken het verschil van de kaarten. Zijn het dezelfde kaarten dan blijven beide spelers staan. Anders wordt de som van het verschil door de speler met de hoogste kaart verzet. Bv. 5 &endash; 3 = 2 dus mag de speler die de kaart met 5 legde 2 stappen verzetten.

Neemt er iemand een stopkaart (of beide) dan gaat er niemand verder.

Alle gespeelde kaarten worden bedekt weggelegd. Zijn alle kaarten weg, dan verdeelt men opnieuw de kaarten zoals in het begin, en speelt zo verder tot er iemand aan het einddoel ( ziel ) is. Eventuele overschot aan punten vervallen.

Variant:

Alle kaarten worden geschud en verdeeld zodat de spelers bij aanvang totaal verschillende kaarten hebben (zo kan de een 3 stopkaarten hebben of 2 x de kaart 6 …) m.a.w. gewoon verdelen zoals bij een gewoon kaartspel.

Bij gelijkstand tijdens het spel vb. de een staat op 20 en de andere sluit aan ook op 20 dan trekt men om beurt een kaart uit de hand van zijn tegenstander maakt het verschil en speelt verder.

Veel speelplezier.

Date Last Modified: 07-03-2002
© Deze pagina is onderdeel van de vzw Vlaams Spellenarchief