Trick Track Troll

Auteur: Angelika Fassauer en Peter Haluszka
Uitgegeven door Klee, 2002
Een betoverend renspel voor 2 tot 6 trollen vanaf 6 jaar.
Vrij vertaald in het Nederlands door Piet Notebaert (Brugge, België).

Spelidee

De kleine Trollen moeten een toverkristal vinden en naar huis brengen. Maar de kristallen zitten opgesloten in een berg, die enkel toegankelijk is als je de juiste sleutel bemachtigt. Daarom moeten de Trollen eerst door het bos lopen om de sleutel te vinden. Maar dat is niet zo eenvoudig. Het Trollenbos is immers een echt toverbos, waarin de wegen voortdurend veranderen. Geen enkel pad blijft zoals het was en zeker niet zoals je zou wensen dat het was. Daarvoor zorgen de andere Trollen.

Doel

Wie als eerste met een toverkristal naar huis terugkeert, wordt als de grote held gevierd en wint het spel.

Spelmateriaal

Voorbereiding

Het speelbord

Het speelbord toont de wereld van de Trollen met weiden, bossen en een berg in het midden. Buitenom zijn de gekleurde startvelden te zien. Op de tegengestelde zijde zijn steeds twee sleutelvelden te zien die passen bij elke kleur van sleutel.
Tussen de verschillende wegen bevinden er zich draaischijven die de wegen met elkaar verbinden. Als men een schijf een kwart draait, wordt de ene verbinding onderbroken en ontstaat er een andere doorgang. De grote centrale schijf is met drie kleinere schijven in contact. Als één van die kleine schijven een kwart wordt gedraaid, veranderen zowel de grote centrale schijf als de twee andere kleine schijven.

Spelverloop

De sleutelvelden

De berg met toverkristallen

Einde van het spel

Wie als eerste met een toverkristal terug op zijn startveld aankomt, wint het spel. Om zijn startveld terug te bereiken, moet de speler met een precieze dobbelsteenworp aankomen.

Date Last Modified: 17-11-2002
© Deze pagina is onderdeel van de vzw Vlaams Spellenarchief